فوم پلی یورتان یکی از بهترین فوم هایی است که در عایق سازی از آن استفاده میکنند و در انواع مختلفی با ضخامت های متفاوتی تولید می شود. برای اینکه با ضخامت عایق پلی یورتان بیشتر آشنا شوید و بدانید ضخامت عایق پلی یورتان چقدر است، توصیه میکنیم مطالب این مقاله را مطالعه فرمایید.
آشنایی با ضخامت عایق پلی یورتان
بیشتر مردم این عایق را با نام عایق سرد می شناسند. در واقع عایق پلی یورتان از پلیمرهایی به نام ایزوسیانات و ترکیبات دیگری که از هیدروژن هستند تشکیل شده است و وزن آن ها نیز بسیار سبک است. دلیل اینکه اکثر افراد ترجیح می دهند که از این نوع عایق استفاده کنند این است که انتقال حرارت در آن به سختی انجام می شود. در ادامه مقاله در مورد این نوع عایق بیشتر صحبت می کنیم. پس انتهای مطالب با ما همراه باشید.
هنگامی که در ساختمان رطوبت وجود دارد و این رطوبت ممکن است در اثر بارش باران ایجاد شده باشد، ضخامت عایق های پلی یورتان در چنین مواقعی هدایت حرارتی انجام نمی دهند به همین دلیل این موضوع باعث میشود تا انرژی موجود در ساختمان هدر نرود.
برای اینکه با عایق پلی پورتان بیشتر آشنا شوید سعی می کنیم تا در مورد قسمت داخلی آن بحث کنیم.
دو نوع سلول بسته و همچنین باز در داخل این عایق وجود دارد و در داخل فضای خالی آن سلول های باز تعبیه شده اند تا صوت را به خود جذب کنند؛ بنابراین علاوه بر اینکه انرژی را ذخیره می کند به عنوان عایق صوت نیز به کار می رود.
انواع ضخامت عایق پلی یورتان
در ادامه انواع ضخامت عایق پلی یورتان را به شما معرفی می کنیم.
عایق پلی یورتان پاششی
عایق پلی یورتان پاششی از ۲ نوع مایع تشکیل شده است که در قسمت مخصوصی از دستگاه که نام آن تفنگ مخلوط سازی است، آن ۲ را با هم مخلوط می کنند. البته می بایست شرایط خاصی فراهم شود تا این اتفاق صورت گیرد. این شرایط حرارت و فشار مشخصی است که توسط مهندسان تعیین میشود. هنگامی که حجم آن بعد از گذشت چند ثانیه حدودا ۲۰ تا ۳۰ برابر شد و افزایش پیدا کرد، ضخامت عایق پلی یورتان افزایش پیدا کرده و شکل آن تقریباً به فوم یکپارچه نزدیک میشود. وقتی انسجام در این عایق اتفاق افتاد و به ضخامت مد نظر رسید آماده استفاده خواهد بود.
افرادی که می خواهند سطح بدون درزی داشته باشند و تمایل ندارند صدایی از این طرف دیوار به آن طرف برسد از این نوع عایق استفاده می کنند.
عایق پلی یورتان کاربرد ضخامت
حفره های هوایی که درون عایق پلی یورتان پوششی وجود دارد، امواج را جذب می کنند و همچنین یکی از مهم ترین ویژگی های این نوع عایق، دانسیته کم آن است که در نوع سلول باز وجود دارد و سلول بسته این عایق دانسیته نسبتاً بیشتری داشته که مطمئنا برای منتقل نشدن حرارت عموماً از آن استفاده می کنند.
عایق پلی یورتان تزریقی
دستگاه های مخصوصی وجود دارند که ضخامت عایق پلی یورتان را به نوع تزریقی تبدیل می کنند. سطوحی که صاف نیستند یا امکان دسترسی به آن ها وجود ندارد یا به سختی می توان در آن ها کار عایق انجام داد، معمولاً افراد از این نوع استفاده می کنند تا عایق کاری را بدون سختی زیاد انجام دهند.
عایق پلی یورتان لوله ای و نیم لوله
انواع لوله ها نیز احتیاج دارند تا عایق کاری شوند. اما عایق های پلی یورتان دیگری برای این دسته کارایی ندارند؛ بنابراین سعی شده است تا نوعی از عایق طراحی شود که افراد بتوانند از آن استفاده کنند. قبل از اینکه با استفاده از این نوع عایق کاری را انجام دهند، ضخامت لوله را اندازه گیری می کنند و سپس کار را استارت می زنند.
عایق پلی یورتان بررسی ضخامت
استفاده از عایق پلی یورتان چه مزایایی دارد؟
عایق پلی یورتان به دلیل دارا بودن یک سری ویژگی های فوق العاده مزایای بسیار زیادی دارد که در ادامه به همه آن ها اشاره خواهیم کرد.
- از ورود صداها مخصوصا صداهای مزاحم جلوگیری می کند.
- وزن کمی داشته و به راحتی می توان آن را حمل کرد.
- قارچ ها در سقف و دیوار تمایل زیادی به رشد دارند. ضخامت عایق پلی یورتان طوری هست که از رشد آن ها و همچنین باکتری ها جلوگیری می کند.
کاربرد ضخامت عایق پلی یورتان
بیشتر از این عایق در صنایع استفاده می کنند. از جمله صنایع کشاورزی
در صنعت حمل و نقل که گستردگی آن بسیار زیاد است نیز استفاده می شود. به عنوان مثال در کشتی سازی یا خودروسازی از این عایق استفاده می کنند که کاربرد زیادی هم دارد. در صنعت نفت و گاز سعی می کنند از این نوع عایق بهره ببرند؛ زیرا مزایایی که دارد باعث میشود تا افراد کمتر به مشکل بخورند. در ساختمان سازی نیز اهمیت آن دو چندان می شود.
جمع بندی
در این مقاله سعی کردیم تا جای ممکن در مورد این عایق توضیح دهیم. صنایع گوناگونی تلاش میکنند که از این عایق استفاده کنند. برای خرید مرغوب ترین ضخامت عایق پلی یورتان می توانید به سایت مراجعه کرده و اقدامات لازم را انجام دهید.