کاربرد فوم پلی یورتان مایع و مزایا و معایب استفاده از آن

پلی یورتان مایع یک نوع عایق حرارتی، صوتی و رطوبتی است که در زمینه های مختلفی از آن استفاده می شود. یکی از اصلی ترین کاربرد فوم پلی یورتان مایع در صنعت ساختمان سازی است. این محلول شیمیایی، ویژگی های بسیار زیادی دارد که باعث افزایش کیفیت ساخت و ساز می شود. اگر شما هم به تازگی ساخت و سازی را آغاز کرده اید، بهتر است تا با این مایع بهتر و بیشتر آشنا شوید. ما در این مقاله از سایت پیشتاز بهینه راستین تمام خصوصیات، کاربرد ها، مزایا و معایب استفاده از فوم پلی یورتان مایع را برای شما توضیح داده ایم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

آشنایی با فوم پلی یورتان مایع

فوم پلی یورتان یکی از مشتقات نفتی است که کاربرد بسیار گسترده ای در ساخت، ایجاد وسیله های مختلف دارد. اما اصلی ترین کاربرد فوم پلی یورتان مایع، برای عایق کاری است. حفظ خواص، حتی با گذشت زمان، مقاومت در برابر آسیب های مختلف، برخورداری از خاصیت انعطاف پذیری و مقاومت در برابر تغییر شکل، از مهم ترین ویژگی های آن دانسته می شوند.

فوم های پلی یورتان به طور کلی به سه دسته پلی یورتان نرم، پلی یورتان نیمه نرم و پلی یورتان سخت تقسیم بندی می شوند. هر یک از این پلی یورتان ها، خواص منحصر به فردی داشته و در زمینه های گوناگون و متناسب با ویژگی هایشان مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع مختلف کاربرد فوم پلی یورتان مایع در صنایع گوناگون

فوم پلی یورتان مایع به دلیل برخورداری از مزایا متعدد و ویژگی های منحصر به فردی که دارد، در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. از این رو ما تصمیم گرفته ایم، کاربرد این محصول را در صنایع مختلف به طور جداگانه ای بررسی کنیم.

صنعت ساخت و ساز

پلی پورتان مایع در صنعت ساخت و ساز به وفور، مورد استفاده قرار می گیرد و یکی از مواد محبوب و پر کاربرد در این زمینه است. این مایع در مقایسه با سایر متریال ها، از وزن کم تری برخوردار است و این موضوع باعث می شود تا از آن به عنوان یکی از مصالح ساختمانی مدرن، بهره بگیرند. از فروم پلی یورتان مایع برای پوشش دیوار، پوشش سقف، کف پوش و… استفاده می شود. این مصالح، عایق بسیار خوبی در برابر حرارت هستند و با استفاده از آن ها تا حد قابل توجهی از هدر رفتن انرژی، جلوگیری خواهید کرد.

این مطلب را از دست ندهید  قیمت کفپوش پلی یورتان

دوام بالا، قیمت مناسب، مقاومت مطلوب و… از دیگر ویژگی های بارز این فوم ‌ها است که باعث می شود از آن ها به عنوان عایق در ساختمان سازی استفاده شود.

کاربرد فوم پلی یورتان در ساخت و ساز

صنعت چوب سازی

از فوم پلی یورتان مایع، برای آب بندی و براق کردن چوب، استفاده می شود. در واقع پلی یورتان باعث می شود تا چوب، ساختاری سخت و ماندگار داشته باشد و در برابر خطرات و آسیب های مختلف، مانند فرسایش در برابر عوامل جوی، مقاومت کند.

صنعت مبل سازی

یکی دیگر از کاربرد فوم پلی یورتان مایع در زمینه مبل سازی است. این ماده به دلیل برخورداری از ویژگی هایی نظیر انعطاف پذیری، نرم بودن، سبک وزن بودن و… در این صنعت، مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین برای ساخت تشک های بیمارستانی نیز، استفاده از فوم پلی یورتان مایع یک گزینه ایده آل است.

یخچال سازی

یکی از اصلی ترین دغدغه های تولید کنندگان یخچال حفظ انرژی و جلوگیری از هدر رفتن آن در بدنه اصلی یخچال است. از آن جایی که فوم پلی یورتان عایق بسیار مناسبی در برابر حرارت است، به راحتی می تواند، در یخچال ها تعبیه شود. این فوم باعث می شود تا دمای داخلی یخچال حفظ شود و انرژی آن هدر نرود. استفاده از فوم‌های عایق پلی اورتان، عامل خوبی برای جلوگیری از هدر رفت انرژی در یخچال‌ها شده است، از فوم پلی یورتان مایع در زمینه تولید یخچال به وفور استفاده می شود.

خودروسازی

فوم پلی یورتان مایع به دلیل برخورداری از مزایا و ویژگی های متعدد، حتی در صنعت خودروسازی هم به کار گرفته می شود. در خودروسازی از این فوم برای ساخت صندلی های داخل خودرو استفاده می شود. برخورداری از وزن سبک، عایق بودن و نرمی از جمله دلایلی است که فوم پلی یورتان مایع را در این صنعت، مورد استفاده قرار می دهند.

این مطلب را از دست ندهید  آب بندی استخر با پلی یورتان

تولید کفش

از آن جایی که فوم پلی یورتان مایع، یک عایق رطوبتی بسیار مناسب است، از آن در کفش سازی نیز استفاده می شود. این فوم اکثرا برای ساخت کفی کفش ها، مورد استفاده قرار می گیرد. کفی هایی که با این فوم ساخته می شوند، علاوه بر نرمی و انعطاف پذیری بالایی که دارند، عایق بسیار مناسبی برای رطوبت نیز هستند.

فوم افشانه ای پلی یورتان

مزایا و معایب فوم پلی یورتان مایع

فوم پلی یورتان مایع دارای ویژگی های متعدد و منحصر به فردی است. اما این ماده نیز، مانند هر محصول دیگری از یک سری مزایا و یک سری معایب برخوردار است. برای شناخت بهتر این محصول بایستی تمام مزایا و معایب آن را به خوبی دانسته و سپس متناسب با شرایط کاری خود، به استفاده یا عدم استفاده از آن تصمیم گیری کنید. از این رو ما در این بخش تمام مزایا و معایب فوم پلی پوتان مایع را به طور کامل برای شما ذکر کرده ایم.

مزایا و معایب فوم پلی یورتان مایع

مزایا استفاده از فوم پلی یورتان مایع

اصلی ترین دلیل کاربرد فوم پلی یورتان مایع در زمینه های مختلف، مزایا بی شمار آن هستند که باعث تمایز این فوم، نسبت به سایر مواد عایقی دیگر می شوند. در ادامه مزایای فوم پلی پورتان مایع را در یک لیست کامل، برای شما ذکر کرده ایم.

  • فوم پلی یورتان وزن کمی دارد.
  • این محصول از دوام و استحکام بالایی برخوردار است.
  • در برابر حرارت مقاومت خوبی را از خود نشان می دهد.
  • در برابر آب و رطوبت، نفوذ ناپذیر است.
  • به دلیل برخورداری از ویژگی فوم شوندگی برای پر کردن درزهای مختلف بسیار مناسب است.
  • در سطح وسیعی تولید می شود و دسترسی به آن، آسان است.
  • شرایط اجرای آسان و سریعی دارد.
این مطلب را از دست ندهید  کاربرد پلی یورتان تزریقی

شما هم می توانید با استفاده از فوم پلی یورتان مایع از مزایای متعدد آن برخوردار شوید.

معایب استفاده از فوم پلی یورتان مایع

پلی یورتان مایع در کنار برخورداری از مزایا و ویژگی های متعدد، عیب هایی نیز دارد. از این رو در یک لیست جداگانه معایب فوم پلی یورتان مایع را برای شما نام برده ایم.

  • به دلیل طولانی بودن چرخه بازیافت، برای طبیعت مضر است.
  • به راحتی از روی سطوح کنده نمی شود.
  • در زمان اجرا گاز های سمی و خطرناک تولید می کند.

کاربرد های مختلف فوم پلی یورتان مایع

سخن پایانی

امروزه کاربرد فوم پلی یورتان مایع در صنایع مختلف بر کسی پوشیده نیست. این فوم ها عایق بسیار مناسبی برای حرارت، صدا و رطوبت هستند. از این رو، در بین تولید کنندگان محصولات مختلف، بسیار محبوب اند. از این فوم در صنایع مختلف مانند خودروسازی، کفش سازی، ساخت و ساز، تولید لوازم خانگی و… مورد استفاده قرار می گیرد. البته باید توجه داشته باشید که در کنار تمام ویژگی ها خوب و مزایایی که برای این فوم ها تعریف کردیم، آن ها معایبی نیز دارند. از این رو قبل از به کارگیری آن ها، بایستی مزایا و معایب‌شان را به خوبی بشناسید تا بتوانید تصمیم درست و منطقی در استفاده یا عدم استفاده از آن ها اخذ کنید.

منبع: 0000

One thought on “کاربرد فوم پلی یورتان مایع و مزایا و معایب استفاده از آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *