برای کاهش هزینه های گرمایشی و سرمایشی منازل مسکونی یا محیط های اداری و تجاری از انواع روش های عایق سازی استفاده می کنند. یکی از موثر ترین مواد برای عایق سازی دیوار ها، انواع فوم هستند. هر فوم نحوه اجرای خاص خود را دارد. اسپری فوم یا فوم پاششی، سرعت عایق کردن دیوار ها را بالا تر می برد. نحوه اجرای فوم پاششی پلی یورتان از دیگر فوم ها آسان تر بوده و هزینه ای مقرون به صرفه دارد.
فوم پاششی پلی یورتان چیست؟
پیش از آشنایی با نحوه اجرای فوم پاششی پلی یورتان باید این محصول را بیشتر بشناسیم. اسپری فوم، یک ماده شیمیایی است که با هدف استفاده شدن به عنوان عایق تولید می شود. فوم پلی یورتان مقاومت بالایی در برابر عبور جریان هوا یا رطوبت دارد. عایق بندی یا آب بندی ساختمان با کمک اسپری فوم پلی یورتان از اتلاف انرژی در منازل یا محل کار جلوگیری می کند.
فوم اسپری پلی یورتان از ترکیب دو ماده شیمیایی با نام های رزین پلیول و ایزوسیانات تولید می شود. فوم پاششی دارای دو نوع فوم پاششی پلی یورتان بسته و اسپری فوم پلی یورتان باز است. از این دو ماده می توان برای ایجاد یک عایق صوتی یا حرارتی استفاده کرد.
ایجاد عایق حرارتی با کمک فوم پاششی پلی یورتان
نحوه اجرای فوم پاششی پلی یورتان بسته به عنوان عایق حرارتی
اسپری فوم پلی یورتان بسته پس از پاشیدن دچار افزایش حجم می شود. سرعت افزایش حجم این ماده بالا است؛ زیرا فوم پلی یورتان بسته، چگالی بالایی دارد. از این ماده به عنوان عایقی برای مقاومت در برابر تبادل گرما (عایق حرارتی) یا نفوذ آب (عایق رطوبتی) استفاده می کنند. این ماده مقاومت بالایی دارد و در همه شرایط آب و هوایی می توان از فوم بسته پلی یورتان استفاده کرد. نحوه اجرای فوم پاششی پلی یورتان به صورت پاشیدن با کمک دستگاه مخصوص است.
نصب اسپری فوم پلی یورتان باز به عنوان عایق صدا
فوم اسپری پلی یورتان باز بر خلاف فوم پاششی پلی یورتان بسته چگالی پایینی دارد. در بین ذرات این ماده فاصله ای وجود دارد که هوا در میان آن ها قرار می گیرد. اسپری فوم پلی یورتان باز پس از پاشیده شدن، حالتی اسفنجی پیدا می کند. هوای محبوس شده در میان ذرات این ماده باعث جلوگیری از عبور صدا می شود. نحوه اجرای فوم پاششی پلی یورتان با پاشیدن می باشد. فوم بعد از اسپری شدن بیش از 500 برابر، حجم پیدا می کند.
بستن درز ها و شکاف ها با اسپری فوم پلی یورتان
نصب عایق و نحوه اجرای فوم پاششی پلی یورتان
همان طور که از نام عایق پاششی پلی یورتان مشخص است، این ماده با کمک شلنگ به ناحیه مورد نظر پاشیده می شود. دو ماده شیمیایی تشکیل دهنده فوم اسپری در طی فرآیند پاشش با یکدیگر ترکیب می شوند. این ماده پس از اسپری شدن به ناحیه ای که قرار است عایق سازی شود، منبسط شده و در جای خود سفت می شود. این انبساط، پوشش صد درصد برای گوشه ها یا شکاف های موجود در ناحیه عایق سازی را به دنبال دارد.
نحوه اجرای فوم پاششی پلی یورتان آسان به نظر می رسد؛ ولی این کار باید توسط پیمانکاران آموزش دیده انجام شود. اسپری فوم پلی یورتان در زمان انبساط از خود، مواد شیمیایی سمی آزاد می کند. برای به کار بردن این محصول باید از لباس و تجهیزات بهداشتی مخصوص استفاده کرد. تا دو روز پس از نصب عایق پلی یورتان باید از محل دور بمانید. پس از اتمام فرآیند انبساط، محیط به طور کامل عایق و ایمن است.
آموزش پیمانکاران برای نصب و اجرای اسپری فوم پلی یورتان
مشکلات نصب فوم پاششی بدون کمک پیمانکاران آموزش دیده
عایق فوم پاششی از ترکیب دو ماده شیمیایی به دست می آید. این دو ماده پس از ترکیب شدن با یکدیگر به سرعت شروع به منبسط شدن می کنند. این انبساط با آزاد کردن گاز ها و بخار های سمی همراه است. قرار گرفتن در مجاورت گاز های سمی آزاد شده از فرآیند انبساط فوم پاششی بدون لباس و تجهیزات لازم یا گذراندن آموزش های کافی، صدمات جسمی به دنبال دارد. این صدمات می توانند کوتاه مدت یا دائمی باشند.
آسیب به ریه، حساسیت ها یا تحریک های پوستی و چشمی، ایجاد مشکلات تنفسی و آسم یا دیگر مشکلات دستگاه تنفس یا پوست از مشکلاتی هستند که در صورت رعایت نکردن ایمنی گریبان گیر افراد می شوند. با وجود آسان به نظر رسیدن نحوه اجرای فوم پاششی پلی یورتان، این کار باید به افراد آموزش دیده سپرده شود.
رعایت نکات ایمنی در زمان استفاده از فوم پاششی پلی یورتان
مزایا و کاربرد های اسپری فوم پلی یورتان
فوم اسپری پلی یورتان با هدف عایق سازی ساختمان ها تولید می شود؛ ولی عایق حرارتی یا عایق صوتی تنها مزیت این محصول نیست. از فوم پلی یورتان می توان به عنوان درزگیر برای پوشش دادن شکاف دیوار، سقف یا کف استفاده کرد. همین طور در سیستم لوله کشی ساختمان می توان برای پوشش ترک ها یا بخش های جدا شده از فوم پلی یورتان پاششی استفاده کرد.
اگر فوم پلی یورتان به عنوان درزگیر و برای پوشاندن شکاف ها مورد استفاده قرار بگیرد، باز هم نصب یکسانی با عایق های حرارتی یا صوتی دارد. در همه شرایط، نحوه اجرای فوم پاششی پلی یورتان یکسان خواهد بود. این ماده در محل اسپری شده و پس از آن با سرعت بالایی حجم می گیرد. با تمام شدن فرآیند انبساط، ماده خشک و محکم شده و غیر قابل نفوذ می شود.
هزینه های خرید و نصب عایق فوم پاششی
فوم پلی یورتان پاششی نسبت به دیگر عایق ها هزینه بیشتری دارد. نیاز به تخصص برای نحوه اجرای فوم پاششی پلی یورتان سبب می شود خرید و نصب این ماده گران باشد؛ با این حال پس از استفاده از این عایق به دلیل ایجاد پوشش حفاظتی 100 درصد، هزینه های مصرف انرژی سرمایشی یا گرمایشی در منزل یا محل کار به اندازه قابل توجهی کاش پیدا می کند. کاهش مصرف انرژی کمک می کند تا در زمانی کوتاه در هزینه ها صرفه جویی شده و مبلغ پرداخت شده برای خرید یا نصب عایق پاششی پلی یورتان باز گردد.
ایجاد پوشش کامل و عایق برای ساختمان
خرید عایق اسپری فوم از مجموعه ای معتبر
شرکت پیشتاز بهینه راستین از کادری مجرب برای تولید محصولات پلی یورتان کمک می گیرد. سابقه درخشان این مجموعه به مدت بیش از یک دهه سبب تولید محصولاتی با کیفیت بالا شده است. عایق های شرکت پیشتاز بهینه راستین با فناوری به روز تولید می شوند و توان رقابت با محصولات مشابه خارجی را دارند. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره این عایق یا نحوه اجرای فوم پاششی پلی یورتان، از طریق راه های ارتباطی موجود روی سایت با کارشناسان تماس بگیرید.
جمع بندی
برای صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه های سرمایشی یا گرمایشی از عایق های حرارتی استفاده می شود. این عایق ها دمای داخل خانه را ثابت نگه داشته و از تبادل گرما با محیط بیرون جلوگیری می کنند. استفاده از عایق های حرارتی باعث بهبود کیفیت هوای داخل منزل یا محل کار می شود. یکی از مواد مورد استفاده برای عایق سازی، فوم پلی یورتان است. این فوم در شکل های گوناگونی تولید می شود که بهترین آن ها، فوم پاششی می باشد.
نحوه اجرای فوم پاششی پلی یورتان از دیگر مواد عایق، هزینه کمتری دارد. سرعت بالا از دیگر مزایای این ماده به شمار می رود. عایق های پلی یورتان در مقابل نفوذ جانوران موزی یا باکتری ها مقاوم هستند. با کمک این ماده فرسایش یا ساییدگی ساختمان بسیار کند می شود. اسپری فوم با کیفیت باید از مجموعه ای معتبر خریداری شود. محصولات بی کیفیت نه تنها تأثیری در بهبود وضعیت ساختمان و عایق سازی ندارند؛ بلکه می توانند سرعت فرسایش ساختمان را بالا ببرند.