فوم پاششی پلی یورتان صنعتی و هر آن چه نیاز است راجع به آن بدانید

دلیل عایق کاری ساختمان، جلوگیری از بروز پل حرارتی و صوتی است، از همین رو، امروزه با وجود این که عایق کاری با پانل ها و ورق های آماده، نوعی روش آسوده و نسبتا سریع به شمار می آید؛ اما طرفداران زیادی ندارد؛ چرا که منجر به عدم یکپارچگی و به وجود آمدن درز هایی می شود. در این مقاله به یکی از بهترین جایگزین های پانل آماده، یعنی فوم پاششی پلی یورتان صنعتی اشاره می کنیم.

فوم عایق ساختمان صنعتی

تعریف عایق، مسئله پیچیده ای نیست. هر ماده ای در ساختمان سازی که مقاومت بالایی را نسبت به ورود صدا، حرارت، آب، مواد شیمیایی، رطوبت، حشرات مزاحم و موارد این چنینی از خود نشان دهد و همچنین از قیمت بالایی هم برخوردار نباشد، عایق خوانده می شود.

عایق ها با جنس های مختلفی در بازار تولید و عرضه می شوند. یکی از پرطرفدار ترین نوع آن ها، عایق فومی است. این نمونه علاوه بر وزن کم و مناسبی که دارد، مقاومت زیادی در برابر حرارت و اصوات از خود نشان می دهد. در ادامه به یکی از متداول ترین عایق های فومی می پردازیم.

فوم پاششی پلی یورتان صنعتی چیست؟

نام دیگر این فوم های پاششی، عایق افشانه فوم است که از مدرن ترین و نوین ترین روش های عایق کاری به حساب می آید. این فوم ها قابلیت استفاده در درز ها، سقف، کف زمین و بسیاری از دیوار های داخلی و بیرونی سازه را دارد.

این فوم پاششی، از ترکیب شدن پلی ال و ایزوسیانات به دست می آید. به دلیل ترکیبات شیمیایی که دارد، در ابتدا مایع بوده و پس از افشانه کردن آن بر سطح مورد نظر، به سرعت حالت جامد در می آید. در ضمن، با استفاده از هر دو دستگاه دستی و ماشینی، می توان عملیات عایق کاری این فوم را به انجام رساند.

این مطلب را از دست ندهید  نکات مهم افزودنی های پلی یورتان که باید بدانید!!!

ممکن است پس از اتمام فرایند عایق کاری توسط فوم پاششی پلی یورتان صنعتی، فوم قسمتی از دیوار و سطح را به اشتباه بپوشاند یا بیش از حد مورد نظر اسپری شود؛ در این شرایط می توانیم صبر کنیم و پس از خشک شدن آن، توسط اره هایی مخصوص، به بریدن آن بخش بپردازیم. این کار باید با نهایت دقت و مهارت انجام شود.

در این قسمت اشاره ای به مزیت های استفاده از نوع مواد پلی یورتان می کنیم:

  • داشتن وزن سبک
  • نداشتن بخارات و مواد سمی
  • منعطف در برابر شکل پذیری
  • عایقی مقاوم در برابر آتش سوزی
  • مقاوم در برابر رطوبت و نفوذ آب
  • قابلیت چسبندگی به انواع سطوح

کاربرد فوم پاششی پلی یورتان صنعتی

کاربرد فوم پاششی پلی یورتان صنعتی

  • مقاوم در برابر حرارت و دمای بالا
  • سرعت بخشیدن به کار

کاربرد های فوم پاششی پلی یورتان صنعتی

این محصول به دلیل مزایای بسیار زیادی که دارد، در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. برای مثال:

  1. صنعت ساختمان سازی (مسکونی، اداری، تجاری و غیره)
  2. پرورش قارچ و بعضی محصولات گلخانه ای
  3. صنایع حمل و نقل مواد
  4. صنعت نفت، پتروشیمی و گاز
  5. استفاده در صنایع یخچال سازی و حتی سرد خانه ها
  6. بهره گرفتن از آن ها در مرغداری و پرورش طیور

البته فراموش نکنید که در هر کدام از موارد، چه در فضای باز و چه بسته، رعایت نکات ایمنی هنگام استفاده از فوم پاششی پلی یورتان صنعتی واجب است. این نکات شامل: استفاده از دستکش و ماسک و همچنین صحبت نکردن هنگام انجام کار می شود؛ چرا که ممکن است ذراتی از گازهای ایزوسیانات وارد ریه فرد شده و سلامتی او را به خطر بیندازد.

این مطلب را از دست ندهید  کفپوش صنعتی مقاوم

انواع فوم پاششی پلی یورتان صنعتی که خوب است آن ها را بشناسید

افشانه های فومی در دسته های مختلفی طبقه بندی می شوند؛ چرا که معیار های متفاوتی برای این کار وجود دارد. ما قصد داریم این محصول را از لحاظ کاربرد بررسی کنیم که به دو دسته پلی یورتان سلول باز و سلول بسته تقسیم می شود. هر کدام از این دسته ها، کاربرد و وظیفه خاص خودشان را دارند؛ پس در انتخاب آن باید دقت لازم را داشته باشیم. حال به کاربرد این دو نوع فوم پاششی پلی یورتان صنعتی می پردازیم:

نحوه استفاده از فوم پاششی پلی یورتان صنعتی

نحوه استفاده از فوم پاششی پلی یورتان صنعتی

  • فوم پاششی سلول باز

رایج ترین نوع فوم پلی یورتان است که به صورت منافذ کوچک و باز وجود دارد. طرفداران فوم های پاششی، برای خرید این نوع را اولویت قرار می دهند؛ زیرا در کنار قیمت ارزانی که دارد، عایق مناسبی برای جلوگیری از ورود صدا و کنترل هوا به شمار می آید. البته ایرادی که می توان به آن وارد کرد، مقاوم نبودنش در برابر آب است که برای فضای باز و محیط های مرطوب گزینه مطلوبی شمرده نمی شود.

  • فوم پاششی سلول بسته

این نوع متراکم و مقاوم تر از سلول بسته است؛ اما به نسبت قیمت بالاتری را هم به خود اختصاص می دهد. از این فوم می توان برای عایق بندی استخر ها، فضای آزاد، پشت بام و پارک های آبی استفاده کرد؛ چرا که بر خلاف نوع سلول باز، در برابر آب مقاومت خوبی را از خود نشان می دهد.

البته هر دو نوع فوم پاششی پلی یورتان صنعتی، ویژگی هایی دارند که بین آن ها مشترک است. برای مثال:

  • قابل شست و شو
  • امکان استفاده از آن ها در لوله و اتصالات
  • بالا نبردن وزن سازه
  • رنگ یکسان
  • قابلیت انجام عایق کاری توسط دستگاه های مختلف با استفاده از هر دو نوع فوم
این مطلب را از دست ندهید  بهترین عایق برای سقف سوله

هزینه فوم عایق ساختمان صنعتی

هزینه ای که جهت استفاده از فوم پاششی پلی یورتان صنعتی نیاز است، مبلغی ثابت نخواهد بود چرا که بسته به مکانی که قصد عایق کاری آن را دارید، مقدار فوم مورد نیاز، نوع فوم، سختی کار و حتی نقص های سطح مورد نظر جهت عایق کاری می تواند در بالا و پایین کردن قیمت موثر باشد.

مزایا استفاده از فوم پاششی پلی یورتان صنعتی

مزایا استفاده از فوم پاششی پلی یورتان صنعتی

البته شایان ذکر است که بسیاری از مواد استفاده شده در این فوم ها وارداتی بوده اند و نوسانات ارز، نمودار صعودی یا نزولی بودن قیمت را به طور مداوم تغییر می دهد. شما عزیزان جهت کسب اطلاعاتی دقیق و به روز در این زمینه، می توانید به سایت پیشتاز بهینه مراجعه و از کارشناسان راهنمایی های لازم را بگیرید.

منبع: 000

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *